đŸ â€ïž NÉHÁNY SZÓ AZ ÉPÜLETEK "LÉLEGZÉSÉRƐL" đŸ â€ïž - Csempe Mester

đŸ â€ïž NÉHÁNY SZÓ AZ ÉPÜLETEK "LÉLEGZÉSÉRƐL" đŸ â€ïž

Amikor egy Ă©pĂŒletet szigetelĂŒnk, azzal az elsƑdleges cĂ©lunk, hogy megƑrizzĂŒk a meleget a hideg tĂ©li napokon, Ă©s megakadĂĄlyozzuk a tĂșlzott hƑ bejutĂĄsĂĄt a nyĂĄri hƑsĂ©gben. A hƑszigetelĂ©s tehĂĄt vĂ©delmet nyĂșjt az idƑjĂĄrĂĄs szĂ©lsƑsĂ©geivel szemben, Ă©s hozzĂĄjĂĄrul az energiahatĂ©konysĂĄghoz. Azonban az Ă©pĂŒlet hƑszigetelĂ©se utĂĄn fontos figyelmet szentelni annak, hogy az otthon "lĂ©legezzen" azaz a friss levegƑ cserĂ©je Ă©s az optimĂĄlis pĂĄratartalom fenntartĂĄsa is fontos szempont.

đŸ â€ïž Az Ă©pĂŒlet hƑszigetelĂ©se utĂĄn az egyik elterjedt tĂ©vhit, hogy a polisztirollal szigetelt Ă©pĂŒlet nem "lĂ©legzik." Azonban Ă©rdemes megĂ©rteni, hogy az ĂĄltalunk forgalmazott szigetelƑ anyagok pĂĄraĂĄteresztƑ kĂ©pessĂ©ge ĂĄltalĂĄban jobb, mint pĂ©ldĂĄul a tömör tĂ©glĂĄbĂłl kĂ©szĂŒlt falazatokĂ©. Egy ĂĄtlagos hĂĄztartĂĄsban keletkezƑ pĂĄra mennyisĂ©gĂ©nek csak elenyĂ©szƑ szĂĄzalĂ©ka közlekedik a falakon keresztĂŒl, a nagyobb rĂ©sz szellƑztetĂ©ssel a nyĂ­lĂĄszĂĄrĂłkon keresztĂŒl tĂĄvozik. Így tehĂĄt kijelenthetƑ, hogy a polisztirolos hƑszigetelĂ©s az Ă©pĂŒletek pĂĄrahĂĄztartĂĄsĂĄt jelentƑsen nem befolyĂĄsolja.

đŸ â€ïž De fontos megjegyezni, hogy a rosszul vagy egyĂĄltalĂĄn nem hƑszigetelt hĂĄzakban hƑhidak keletkezhetnek, amelyek mentĂ©n a levegƑben lĂ©vƑ pĂĄratartalom kicsapĂłdik, Ă©s a falakon gombĂĄsodĂĄst vagy penĂ©szedĂ©st okozhat. Ebben a tekintetben a Graytherm hƑszigetelĂ©ssel ellĂĄtott Ă©pĂŒleteknĂ©l ez a jelensĂ©g kikĂŒszöbölhetƑ. Az optimĂĄlis hƑszigetelĂ©s Ă©s a megfelelƑ szellƑztetĂ©s egyĂŒtt jĂĄrul hozzĂĄ az energiahatĂ©konysĂĄghoz Ă©s az Ă©pĂŒlet egĂ©szsĂ©ges környezetĂ©hez.

Az otthonod energiahatékonysågånak finomhangolåsa

đŸ â€ïž 1. SzellƑzĂ©s Ă©s friss levegƑ:

Az Ă©pĂŒlet hƑszigetelĂ©se gyakran zĂĄrja el a levegƑ cserĂ©jĂ©t, kĂŒlönösen a modern, Ă©s hermetikus otthonokban. EzĂ©rt fontos biztosĂ­tani a megfelelƑ szellƑzĂ©st. A lĂ©gmozgĂĄs segĂ­t az egĂ©szsĂ©ges beltĂ©ri levegƑ fenntartĂĄsĂĄban Ă©s a pĂĄratartalom szabĂĄlyozĂĄsĂĄban. A szellƑzĂ©s növeli a komfortĂ©rzetet Ă©s csökkenti a penĂ©sz Ă©s az allergĂ©nek kialakulĂĄsĂĄnak kockĂĄzatĂĄt.

đŸ â€ïž 2. PĂĄratartalom szabĂĄlyozĂĄsa:

Az otthonban lĂ©vƑ pĂĄratartalomnak is megfelelƑnek kell lennie. A tĂșlzott pĂĄratartalom penĂ©szkĂ©pzƑdĂ©st okozhat, mĂ­g az alacsony pĂĄratartalom kiszĂĄrĂ­tja a levegƑt Ă©s a lakĂĄs lakĂłi kĂ©nyelmetlensĂ©get tapasztalhatnak. HasznĂĄlj pĂĄramĂ©rƑt, hogy ellenƑrizd a pĂĄratartalmat, Ă©s szĂŒksĂ©g esetĂ©n alkalmazz pĂĄraelszĂ­vĂłt vagy pĂĄrĂĄsĂ­tĂłt.

đŸ â€ïž 3. EnergiahatĂ©konysĂĄg:

Az Ă©pĂŒlet hƑszigetelĂ©se utĂĄn is javĂ­thatod az energiahatĂ©konysĂĄgot. HasznĂĄlj energiatakarĂ©kos vilĂĄgĂ­tĂĄst Ă©s fƱtĂ©si rendszereket. Az intelligens otthon-technolĂłgia lehetƑvĂ© teszi az energiafogyasztĂĄs monitorozĂĄsĂĄt Ă©s szabĂĄlyozĂĄsĂĄt is.

VĂĄlasszuk ki egyĂŒtt, hĂĄzad optimĂĄlis szigetelƑanyagait. Keress minket bĂĄtran Ă©s otthonod paramĂ©terei alapjĂĄn javaslatot teszĂŒnk szigetelĂ©si vastagsĂĄg, a szellƑzĂ©s Ă©s a pĂĄratartalom beĂĄllĂ­tĂĄsĂĄban is.

Vissza a blogba